INNOVÁCIÓ

Nanotechnológia

Hőszigetelő festékek és vékonybevonatok

Űrtechnológia a szigetelésben.
Kilövésre felkészülni!

A hőszigetelés és hővisszaverés feladatát ellátó festék tulajdonképpen az űrkutatás egyik mellékterméke.
A NASA által épített űrsiklók külső felületét kerámia alapú bevonattal látták el, hogy a légköri súrlódás következtében keletkezett hő ne hatoljon be az űrsikló belsejébe.

A festékgyártók innen merítettek ötletet a nanotechnológiás kerámia alapú festék megalkotására. A folyékony hőpajzs, azaz a hőszigetelő festék szabad szemmel láthatatlan, apró kerámiagömböcskékből áll, melyek ellátják a hővédelem fontos feladatát. Nyáron visszaverik a napfény infrasugarait, a speciális kötőanyagnak köszönhetően pedig rugalmasak, meggátolják a repedések keletkezését a felületen, jól tapadnak és vízhatlanná teszik a falakat.

Garancia

A hővezetési tényezőket hőkamerás mérésekkel tudjuk igazolni. A falazat lefújását követő második napon nagymértékben változik a hővezetés mértéke.

Szigetelés

Költséghatékony és időtálló tűz – hő – vízszigetelés
Nanotechnológiával a fenntartható építészetért!

Az innovatív nanotechnológiás szigetelésnek köszönhetően mind a magasépítésben, mind pedig a mélyépítésben a legkülönbözőbb problémákra tudunk megoldást nyújtani.
Mivel napjainkban a fenntarthatóság és az energia tudatosság szabja meg az építészet szabályait, így az innovatív hőszigetelő anyagok kerültek az előtérbe.

Épület fenntartás

Vállaljuk régi és új épületek fenntartását. A családi házakon át a ipari létesítményekig. Legyen szó utólagos szigetelésről, felületjavításokról és visszajavításokról, a megfelelő termékekkel ökológiai lábnyom nélkül.

Számunkra nincsen kis munka!

Üzemeltetés
 • Állagmegóvási és felújítási munkálatok elvégzése.
 • Rongálások javítása, pótlása.
 • Eseti és időszakos ellenőrzések, karbantartások, kivitelezések lebonyolítása.
Generál kivitelezés

Teljeskörű kivitelezést vállalunk megfelelő allvállalkozói kapcsolatainkkal.

Miért a nanotechnológia?

Egy családi ház vagy egyéb ipari épület homlokzati szigetelésének ideje 50%-ra csökken a technológiának köszönhetően. Ezáltal az épületek méretétől függetlenül kevesebb munkaerőre van szükség.

Hőszigetelésnél az 12-15 cm-es  grafitos hungarocell helyett mindössze 1,5-2 mm a felvitt szigetelőanyag vastagsága. Jóval kisebb vastagsággal, jobb hővezetési tényező érhető el.

A hagyományos szigetelőanyagokkal (EPS, XPS…) ellentétben nem hagyunk ökológiai lábnyomot.

Folyékony halmazállapotú, tehát nincs olyan probléma vele, mint szilárd halmazállapotú társaival, vagyis a nehezen elérhető helyekre is könnyen felvihető vákuumos porlasztó, vagy ecset segítségével.

Alkalmazási területek

A Magasépítésben és a mélyépítésben is széles termékkínálatot nyújtunk az egyéni problémák megoldására

 • Mélygarázsok
 • Műemlékvédelmi épületek
 • Ipari létesítmények
 • Közintézmények
 • Kereskedelmi épület
 • Lakótelepi épületek
 • Családi házak
 • Medencék
 • Pincék és padlások…

További előnyei:

A lapostetők, tetők nyári felmelegedésének megakadályozására is alkalmazzuk, mellyel akár 20-30 ℃-ot is sikerülhet csökkentenünk a tető hőmérsékletet.
Illetve műemlékvédelmi épületek felújításánál is hasznosítjuk, mert a többi hőszigetelő anyaggal ellentétben nem okoz változást az épület külső, illetve belső megjelenésében.
A vastagságán kívül nagyon nagy előnye, hogy olyan kivitelben készül, mely gátolja a penészedést, amely orvosilag is bizonyított, mely jelenléte allergiás megbetegedésekhez vezethet. Ezenfelül páraáteresztő, könnyen tisztítható, illetve színtartó (ellenáll az UV sugárzásnak).

 

Hőszigetelő termékeinkkel az energiafelhasználás télen-nyáron jelentősen csökkenthető. Ehhez azonban kívül vagy belül kell alkalmazni őket!

Termékeinkről bővebben az alábbi linken keresztül tájékozódni és vásárolni. kattintson ide

szigetelés

Your description goes here. Edit or remove this text inline or in the description settings

tetők

Your description goes here. Edit or remove this text inline or in the description settings

műemlék

Your description goes here. Edit or remove this text inline or in the description settings